Türklerin özellikle cami fayanslarında uyguladığı sanat nedir?
Türklerin özellikle cami fayanslarında uyguladığı sanat nedir?

Türklerin özellikle cami fayanslarında uyguladığı sanat nedir?
Bir yüzü sırlı, su geçirmez bir tabaka veya cam ile seramiğin ateşle birbirine kaynaştırılması sonucu ortaya çıkan levhayı işleme işi.
ÇİNİCİLİK – ÇİNİ SANATI
Farsça kökenlidir.
Bir tür killi topraktan yapılan ve fırında pişirilen, bir yüzeyi sırlanmış, çeşitli renk ve motiflerle süslenmiş, seramik parçasına çini denir. Çini yapma sanatı da çinicilik diye adlandırılır.
Aslı toprak olan, üzeri sırlanarak çeşitli şekillerle nakışlanıp, pişirilmek suretiyle, meydana getirilen bir sanat eseri ve bunu gerçekleştirme sanatı. Başka bir ifadeyle çini, porselen ve kaolin’in özel olarak pişirilmesiyle elde edilen seramik ve fayans işlerine denir.
Çini sanatı; Osmanlılardan günümüze kadar gelmiş geleneksel Türk sanatlarından biri olan iç ve dış mimari süslemelerin yanı sıra toprağın pişirildikten sonra şekil verilip kap-kacak, tabak, vazo, sürahi vb. gibi eşyalar üretilmesine olanak sağlayan bir el sanatıdır.
Bulmaca Soruları ve Cevapları
Bilmece Cevapları, Bilmece Soruları, Bulmaca Cevapları, Bulmaca Soruları, Bulmaca Soruları ve Cevapları, Bulmacalar ve Cevapları, Çini Sanatı, Çini Sanatı Ne Demek, Çini Sanatı Nedir, Çinicilik, Çinicilik Ne Demek, Çinicilik Nedir, Türklerin özellikle cami fayanslarında uyguladığı sanat