Ramazan Bey bahçesinde kiraz ve kayısı yetiştirmektedir. Bahçesinde 22 adet kiraz, 36 adet kayısı ağacı bulunan Ramazan Bey bir kiraz ağacından 28 kg, bir kayısı ağacından 32 kg meyve almaktadır. Bahçedeki tüm meyveler toplandığına göre: a) Toplam kaç kg meyve toplanmıştır? b) Toplanan kirazlar on dörder kilogramlık kasalara, kayısılar ise on ikişer kilogramlık kasalara yerleştirildiğine göre bu kasalama işi için toplam kaç tane kasa kullanılmıştır? c) Kasalama işinden sonra bir kasa kiraz 30 TL’den, bir kasa kayısı 20 TL’den satılacaksa Ramazan Bey meyvelerden kaç TL kazanır?

Ramazan Bey bahçesinde kiraz ve kayısı yetiştirmektedir. Bahçesinde 22 adet kiraz, 36 adet kayısı ağacı bulunan Ramazan Bey bir kiraz ağacından 28 kg, bir kayısı ağacından 32 kg meyve almaktadır. Bahçedeki tüm meyveler toplandığına göre:

a) Toplam kaç kg meyve toplanmıştır?
b) Toplanan kirazlar on dörder kilogramlık kasalara, kayısılar ise on ikişer kilogramlık kasalara yerleştirildiğine göre bu kasalama işi için toplam kaç tane kasa kullanılmıştır?
c) Kasalama işinden sonra bir kasa kiraz 30 TL’den, bir kasa kayısı 20 TL’den satılacaksa Ramazan Bey meyvelerden kaç TL kazanır?

Ramazan Bey bahçesinde kiraz ve kayısı yetiştirmektedir. Bahçesinde 22 adet kiraz, 36 adet kayısı ağacı bulunan Ramazan Bey bir kiraz ağacından 28 kg, bir kayısı ağacından 32 kg meyve almaktadır. Bahçedeki tüm meyveler toplandığına göre: a) Toplam kaç kg meyve toplanmıştır? b) Toplanan kirazlar on dörder kilogramlık kasalara, kayısılar ise on ikişer kilogramlık kasalara yerleştirildiğine göre bu kasalama işi için toplam kaç tane kasa kullanılmıştır? c) Kasalama işinden sonra bir kasa kiraz 30 TL’den, bir kasa kayısı 20 TL’den satılacaksa Ramazan Bey meyvelerden kaç TL kazanır?
11.02.2021
146
A+
A-

Ramazan Bey bahçesinde kiraz ve kayısı yetiştirmektedir. Bahçesinde 22 adet kiraz, 36 adet kayısı ağacı bulunan Ramazan Bey bir kiraz ağacından 28 kg, bir kayısı ağacından 32 kg meyve almaktadır. Bahçedeki tüm meyveler toplandığına göre:

a) Toplam kaç kg meyve toplanmıştır?
b) Toplanan kirazlar on dörder kilogramlık kasalara, kayısılar ise on ikişer kilogramlık kasalara yerleştirildiğine göre bu kasalama işi için toplam kaç tane kasa kullanılmıştır?
c) Kasalama işinden sonra bir kasa kiraz 30 TL’den, bir kasa kayısı 20 TL’den satılacaksa Ramazan Bey meyvelerden kaç TL kazanır?

a) Toplam kaç kg meyve toplanmıştır?
Kiraz = 28 kg (1 ağaç)
Kayısı = 32 kg (1 ağaç)

= 22.28 + 32.36
= 616 + 1152 (Kiraz = 616 kg, Kayısı = 1152 kg)
= 1768 kg meyve toplanır.

b) Toplanan kirazlar on dörder kilogramlık kasalara, kayısılar ise on ikişer kilogramlık kasalara yerleştirildiğine göre bu kasalama işi için toplam kaç tane kasa kullanılmıştır?

616 kg kiraz 14 kg’lık kasalara konulursa = 616 : 14 = 44 kasa
1152 kg kayısı 12 kg’lık kasalara konulursa = 1152 : 12 = 96 kasa

Toplam kasa = 44 + 96 = 140 adet kasa kullanılır.

c) Kasalama işinden sonra bir kasa kiraz 30 TL’den, bir kasa kayısı 20 TL’den satılacaksa Ramazan Bey meyvelerden kaç TL kazanır?

44 kasa kiraz = 30 * 44 = 1320 TL
96 kasa kayısı = 20 * 96 = 1920 TL

Toplam = 1320 + 1920 = 3240 TL

Doğal Sayılar Soru Çözümleri

Çözümlü Matematik SorularıDoğal SayılarDoğal Sayılar Çözümlü Sorulardoğal sayılar problemleri ve çözümleriDoğal Sayılar Soru Çözümleridoğal sayılar soru çözümüDoğal Sayılar Sorularıdoğal sayılar tam sayılar soru çözümüdoğal sayılar ve tam sayılar çözümlü sorulardoğal sayılarda işlemler çözümlü sorulardoğal sayılarla ilgili çözümlü sorularMatematikMatematik ÇözümleriMatematik Çözümlü SorularMatematik Soru Çözümleri,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.